fire-anadola

Най-популярната турска трупа “Огънят на Анадола” ще гостува във Велико Търново на 25 април 2014г. Публиката в старата столица за първи път ще може да види грандиозното шоу на трупата на Мустафа Ердоган , което среща източната и западната култура в един уникален танцов портрет.
“Огънят на Анадола” не е просто шоу, а културен празник, комбинирайки различни танцови дисциплини като фолклор, класически балет, модерен балет и др. Това е уникален проект, който се основава върху митологията и историята на Анадола и съдържа 3 000 танцови фигури, както и древна музика от най-различните региони на местността.
Зрелищните спектакли на трупата са резултат на дълги репетиции, съпроводени от хореография, естети, диетолози, масажисти и йога инструктури. Танньорите имат теоретични часове по “Нотация на ритмите на Анадола” за да достигнат техниката си до абсолютен перфекционизъм.
Световното турне на трупата стартира през 2002г. и е преминало от Нова Зеландия до Америка, от Сърбия до Бахрейн, видяно и подобаващо оценено от над 35 милиона зрители в 87 страни.
“Огънят на Анадола” е номинирано за “Световните рекорди на Гинес” като първата танцова трупа, изнесла представление в китайския парламент и първата, която е имала изява в Античния театър в Бодрум 2300 години след последния спектакъл в него.
Спектакалът е от 20,00ч. в ДКС “Васил Левски”. Билети за концерта се продават в Туристически информационен център “Царевград Търнов”- с цена от 40лв до 60лв.